top of page

Daguitstap naar Luik op 10 november 2021

Het uurwerkgezelschap maakte een daguitstap naar Luik, waarbij twee bezoeken werden afgelegd: het bedrijf "Lebeau-Courally" en het museum "Grand Curtius".

Lebeau-Courally is een Belgisch bedrijf dat opgericht werd in 1865 door Auguste Lebeau en gespecialiseerd is in de productie van jachtgeweren. Deze gegraveerde jachtgeweren zijn gekenmerkt door hun uitzonderlijk design en vakmanschap. Naast jachtgeweren en toebehoren produceert het bedrijf ook luxe horloges in een Zwitsers atelier. De horloges hebben een decoratie die verwijst naar de haan van een geweer met het serienummer.

 

Grand Curtius is een museum van kunst, kunstvoorwerpen en oudheden. Het museum is één van de grootste en belangrijkste van Wallonië. Het museum bevat collecties van archeologie en geschiedenis, Maaslandse en Gotische kunst, Luikse renaissance en barok, meubelen, kerkelijk zilver, maar ook een deel van de collectie Duesberg. Dit deel van de collectie bevat klokken en glas- en serviesgoed onder meer afkomstig uit Luik en omgeving. In deze afdeling staat ook de astronomische klok van Hubert Sarton met zes wijzerplaten, gemaakt in 1794.

Na ons bezoek aan het museum werden de deelnemers uitgenodigd bij Helmut Crott thuis om een aperitiefje te drinken. Helmut was onder meer de stichter achter "Auktionen  Dr Crott" in Mannheim. Ondertussen werd hij nog van 2009 tot 2014 eigenaar van de horlogemanufactuur "Urban Jurgensen".

bottom of page