top of page

Daguitstap naar Gent op 29 mei 2022

Het uurwerkgezelschap organiseerde een daguitstap naar Gent met een bezoek aan de Sint Baafskathedraal met het Lam Gods, het Belfort en een geleide stadswandeling.

De vroege vogels konden in de voormiddag kennis maken met een gezellige antiek- en rommelmarkt rond de Sint Jacobskerk, alsook de vele antiekzaken in de buurt.

In de Sint Baafskathedraal bevinden zich meerdere kunstwerken waaronder het barokke hoogaltaar, de rococo preekstoel, een schilderij van Rubens: 'de intrede van Bavo in het klooster te Gent', de Calvarietriptiek door Justus van Gent, de gotische kroonluchter, de praalgraven en natuurlijk het wereldberoemde schilderij 'Aanbidding van het Lam Gods' van de gebroeders Van Eyck.

 

Vervolgens werd het Belfort beklommen onder leiding van onze voorzitter Eddy Fraiture, die onze kennis over torenklokken en het leven in de middeleeuwen verrijkt heeft. Tevens werd even tijd gemaakt voor enkele vergezichten op de daken van de stad vanuit het Belfort.

Na ons bezoek aan het Belfort werden de deelnemers rondgeleid door de stad Gent onder begeleiding van ons medelid en Gentenaar Alex Goeminne. Zo konden we de prachtige en historisch belangrijke bouwwerken alsook de pittoreske hoekjes van de stad bewonderen.

Tenslotte werd de dag afgesloten met een gezellig diner in het restaurant

'de 8 zaligheden' aan de oever van de Leie.

bottom of page